Reakcije / Komšić: Odluka o odlaganju izbora je dobra

23. 05. 2020. u 15:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 53

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Centralne izborne komisije o odlaganju lokalnih izbora u BiH.

"Održavanje izbora u novembru realno je s obzirom na to da je pandemija usporila tu dinamiku, a za mjesec dana, politički gledano niko ništa niti gubi niti dobija", rekao je Komšić.

On se osvrnuo na osporavanje legitimiteta Centralne izborne komisije koje dolazi od čelnih ljudi SNSD-a i HDZ-a, Milorada Dodika i Dragana Čovića.

"Njima ni država Bosna i Hercegovina nije legitimna, a kamoli da im bude legitimna Centralna izborna komisija kojom ne upravlja niko osim njih dvojice. Međutim, logika u kojoj nema Dodika i Čovića nema ni Bosne i Hercegovine je samo njihova, a ne i logika većine građana BiH, niti logika fukncioniranja institucija", naveo je Komšić i dodao da "Dodik i Čović napadaju sve međunarodne organizacije, od OSCE-a do Međunarodnog suda pravde, ukoliko im ne odgovaraju demokratski i civilizacijski standardi koje te međunarodne organizacije propagiraju, pa je tako i sa OSCE-om, koji će unatoč tome ostati pouzdan partner države Bosne i Hercegovine".

Podsjetimo, Centralna izborna komisija BiH na današnjoj sjednici donijela je odluku o odgađanju lokalnih izbora za 15. novembar.

KOMENTARI (6)