Pandemija koronavirusa: Banjalučki ljekar na respiratoru

Fena
Pandemija koronavirusa: Banjalučki ljekar na respiratoru
Foto: EPA-EFE / Ilustracija (Na slici nije prikazak događaj iz teksta)

Generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) RS-a u Banjoj Luci Vlado Đajić potvrdio je danas da je jedan doktor iz te zdravstvene ustanove, a koji je zaražen korinavirusom, priključen na respirator.

"Nažalost, imamo jednog našeg ljekara na respiratoru, koji radi u UKC-u", rekao je Đajić i dodao da je još nekoliko zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus.

Dodao je da su sve osobe s kojima su kontaktirali, njihove radne kolege, testirane i svi koji su pozitivni su u karantinu, u bolnici ili objektima predviđenim za smještaj tih osoba.

Zaštita zdravstvenih radnika koji su u ovom trenutku najugroženija profesija, sada je, kaže, prioritet kako bi mogli da pruže neophodnu uslugu pacijentima.

Tvrdi da su zdravstveni radnici UKC-a dovoljno zaštićeni te da su svi infektolozi, koji su najizloženiji, negativni za koronavirus.

Đajić je danas sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom obišao objekte na lokaciji stare Hirurgije u Banjoj Luci, gdje su u toku završni radovi na adaptaciji i uređenju prostorija, namijenjenih isključivo za liječenje i zbrinjavanje pacijenata oboljelih od novog koronavirusa.

Po završetku radova, u krugu stare Hirurgije, UKC RS će na raspolaganju imati 400 kreveta, dvije operacione sale i mogućnost priključka na oko 50 respiratora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije