Paklene vrućine i danas u Bosni i Hercegovini, evo šta nas čeka do početka vikenda

2
Radiosarajevo.ba
Paklene vrućine i danas u Bosni i Hercegovini, evo šta nas čeka do početka vikenda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vrućine u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak ujutro, 15. jula, bilo je sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Drvar, Sokolac i Srebrenica 18 stupnjeva, Bjelašnica 19, Široki Brijeg 20, Bihać, Bugojno i Livno 21, Doboj i Prijedor 22, Sanski Most, Sarajevo, Zenica i Zvornik 23, Banja Luka i Tuzla 24, Trebinje 25, Bijeljina, Gradačac i Neum 27, Mostar 28 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u našoj zemlji sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni su mogući izolovani lokalni pljuskovi. Vjetar slab u Hercegovini uglavnom jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 32 do 38, na jugu 41 stepen.

Važna obavijest iz Vodovoda za građane Sarajeva

Važna obavijest iz Vodovoda za građane Sarajeva

U Sarajevu sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura oko 36 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period neuobičajeno visokih temperatura, što će uz povremeno povećanu naoblaku i sparno vrijeme, kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Neophodno je prilagoditi aktivnosti svježijim i ugodnijim dijelovima dana, provoditi mjere zaštite od vrućine, te pratiti i pridržavati se uputa savjetodavnih službi. Opšta slika će biti najlošija na sjeveru i sjeveroistoku zemlje.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

Za 16. juli 2024. (utorak), sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u ponegdje na istoku i sjeveru Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 29, a dnevna od 34 do 41 stepen.

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

Za 17. juli 2024. (srijeda), sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 28, a dnevna od 31 do 37, na jugu 40 stepeni.

Za 18. juli 2024. (četvrtak), sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i dio večeri u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na jugu 40 stupnjeva, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije