Snijeg uslovio sporije saobraćanje: Velike gužve jutros u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Snijeg uslovio sporije saobraćanje: Velike gužve jutros u centru Sarajeva
Padavine koje su danas zahvatile veći dio Bosne uslovile su da se na većem dijelu saobraćajnica u našoj državi saobraćaj odvija usporeno, posebno u višim planinskim predjelima gdje je kolovoz zatrpan snijegom.

Zbog niskih temperatura, upozoravaju iz BIHAMK-a, veoma su moguće poledice na kolovozu zbog čega se vozači mole za oprez prilikom vožnje danas.

Na dionicama u nižim predjelima kolovoz je pretežno mokar, a zbog snježnih padavina koje su najavljene tokom cijelog dana apeluje se na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme, kao i da svoju vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju sistema u tunelima na autocesti A1, večeras od 22 sata do sutra u 5 sati najavljeno je zatvaranje dionice Tarčin - Lepenica.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

KANTON SARAJEVO

Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u sarajevskim ulicama: Bihaćka, Brusulje, Safeta Hadžića, Ćamila Sijarića, Halilbašića, Porodice Ribar, Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne i Kemal Begova, kao i u ulicama Kulina bana, Nedžada Mušića i Sulejmana Omerovića Cara.

I pored toga velike gužve vladaju na gotovo svim sarajevskim ulicama jutros, posebno na ulazima u grad, ali i samom centru grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije