PEN Centar: Nećemo živjeti u zemlji policijskog nasilja

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mostar

Zasto je ova vaznija od nekih drugih novinara????

dP

Gdje počinju a gdje prestaju slobode vrli "najobrazovaniji dijelu našeg društva" ? Vama bi bilo ugodno da vas neko snima bez vašeg odobrenja na ulici ?

BIH Roman-tičar

Inaće ko se ne pravi Englez i ko ne zna , P.E.N. Centar BiH znaći ,,Međunarodno udruženje književnika Centar Bosne i Hercegovine''. P.E.N . Centar nema nikakvo pravo zahtjevati, tražiti i optuživati učesnike u događaju dok se ne provede istraga.

.

1. Važna je jer je protupravno privedena i pritvorena. 2. Jjavni službenici su dužni, po zakoni trpjeti da ih snimaju na dužnosti za plaću koju primaju od poreskih obveznika. Plaćeni su. Nikog ne zanima je li im ugodno, njihove emocije su nevažne. 3. PEN centar nije to što kažeš. Imaš google. Imaju pravo tražiti da ne poštuje zakon.

Katy

Gdje vi procitaste da se smiju policijski sluzbebici snimati i provocirati? Za ovo jada od place sto dobiju?? I ja placam porez ali zali boze novaca sto ih politicke stranke hapaju!! Treba joj napi sati prekrsajnu prijavu i njoj i ovom nekom udruzenju sta god da je. Samo kazniiti novcano.

JA1

Gdje vi procitaste da se smiju policijski sluzbebici snimati i provocirati? Za ovo jada od place sto dobiju?? I ja placam porez ali zali boze novaca sto ih politicke stranke hapaju!! Treba joj napi sati prekrsajnu prijavu i njoj i ovom nekom udruzenju sta god da je. Samo kazniiti novcano. ka Katy Zasto kazniti? Jesu li po tebi policajci sudije? Jel trebamo dozvoliti policijskom sluzbeniku da psuje i vrijedja ljude zato sto nosi uniformu? Jel trebamo dozvoliti da jedan policajac odredjuje ko je kriv? Onda nam ne trebaju sudije. Kako povrsno razmisljanje povrsnih ljudi. Zakon linca ko na divljem zapadu, samo neka nekoga mlate i sve dok to nisam ja uredu je, jel to cilj?

Katy

Pa sta je drugo mogao kad mu je sjela za vrat s onim mobitelom. Jako ruzno ponasanje.

/ Najnovije