! / Ozvaničen početak rada Počasnog konzulata BiH u Omanu

28. 03. 2021. u 15:30:00 AA

Shares: 0

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, u okviru posjete Omanu, u glavnom gradu Muscatu je održala sastanak sa privrednicima iz ove zemlje, na kojem je ozvaničen početak rada Počasnog konzulata BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom susreta, prisutnima se obratila Turković i počasni konzul Bosne i Hercegovine u Omanu Abdulaziz bin Mohammed bin Zahir Al-Hinai.

Turković je govorila o potencijalima BiH i mogućnostima za investiranje, te o koracima koje je potrebno poduzeti kako bi se unaprijedila saradnja dvije zemlje.

Istakla je važnost liberalizacije viznog režima i potpisivanja nekoliko sporazuma između Bosne i Hercegovine i Omana, što bi poboljšalo trgovinsku razmjenu, povećalo broj turista, ali i privuklo veći broj investitora.

Počasni konzul Al-Hinai je govorio o oblastima u BiH koje su zanimljive za ulaganje, poput turizma i poljoprivrede, te istakao da se nada da će sporazumi BiH i Omana biti završeni i potpisani, te da će dati pozitivne rezultate.

Učesnici sastanka su se usaglasili da je u narednom periodu važno povezivanje privrednih komora dvije zemlje, ali i održavanje online konferencije, koja će biti početak povezivanja privrednika iz različitih sektora.

Tokom sastanka, Turković je odgovarala na pitanja privrednika, koja se odnose na mogućnosti investiranja u Bosni i Hercegovini, a domaćini su prikazali i promotivni videospot, u kojem su prikazana neka od najljepših mjesta u BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)