Ovom načelniku je samo 78 glasova trebalo za pobjedu

Radiosarajevo.ba
Ovom načelniku je samo 78 glasova trebalo za pobjedu
Općina koja bi trebala biti primjer mnogim drugima je svakako Istočni Mostar, koji je na ovogodišnjim lokalnim izborima imao najveću izlaznost, od 85,35 posto.

Hercegovačko mjesto o kojem su mnogi izvještavali u danima prije 2. oktobra, kada su održani lokalni izbori u BiH pokazalo se kao najrevnosnije kada je riječ o provođenju demokratije na djelu. Naime, od 157 građana, koliko ih živi u općini Istočni Mostar, na izbore je danas izašlo njih 124.

Kandidat koji je osvojio najviše glasova u ovoj općini bio je Božo Sjeran, kandidat SNSD-a, kojem je bilo potrebno ukupno 78 glasova kako bi slavio svoju pobjedu.

Ovim izbornim rezultatom oborio je rekord najmanje osvojenih glasova, koji je od prošlih izbora držao njegov sugrađanin Miroslav Mavrak iz stranke DS - Dragan Čavić, a koji je postao načelnik s osvojenih 97 glasova.

Prema računici, od ukupnog broja stanovnika svoju građansku dužnost u ovoj općini njih 23 nije izvršilo, te će biti veoma zanimljivo pratiti da li će neko u narednim danima objaviti spisak tih ljudi, što u BiH ne bi bilo nevjerovatno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije