Ovog jutra nas je dočekala kiša, a u nastavku dana u Bosni se očekuje snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Ovog jutra nas je dočekala kiša, a u nastavku dana u Bosni se očekuje snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini ovog jutra je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo i Sokolac 1, Prijedor 2, Bugojno, Drvar i Sarajevo 4, Bihać, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 5, Banja Luka, Gradačac i Livno 6, Bijeljina i Doboj 7, Grude 10, Mostar i Trebinje 12, Neum 13 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlju očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne. Na planinama sa slabim snijegom. Poslije podne padavine slabe i prestaju. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu do 14 stepeni.

Poziv Tužilaštvu BiH zbog Dodika i Stevandića: "Njihove prijetnje potiču nasilje prema žrtvma rata"

Poziv Tužilaštvu BiH zbog Dodika i Stevandića: "Njihove prijetnje potiču nasilje prema žrtvma rata"

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabom kišom. Prestanak padavina tokom poslijepodneva. Temperatura zraka između 3 i 6 stepeni.

U srijedu u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. U ostatku dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U četvrtak prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili krajem dana kiša se očekuje u Hercegovini. U večernjim satima padavine u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni djelimično smanjenje oblačnosti. U jutarnjim satima i prije podne kiša u većini područja. Poslije podne i u večernjim satima padavine uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18 stepeni.

Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i zahlađenjem, kod osjetljivih osoba uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima povreda, dekoncentracije, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije