Jutros u dva bh. grada 0 stepeni, objavljena prognoza do subote

0
Radiosarajevo.ba
Jutros u dva bh. grada 0 stepeni, objavljena prognoza do subote
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros preovladava oblačno vrijeme. Djelomično vedro je u Heregovini i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bijeljina i Srebrenica 0; Bjelašnica i Sokolac 1; Ivan-sedlo i Livno 2; Gradačac 3; Tuzla 4; Bihać, Bugojno, Drvar i Sarajevo 5; Doboj, Grude, Jajce, Prijedor i Sanski Most 6; Banja Luka i Zenica 7; Mostar i Trebinje 10; Neum 12 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa i ne mijenja se.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima rijetko može pasti veoma malo kiše u Hercegovini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, loše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i nesanice. Opšta slika biće nešto ljepša na sjeveroistoku zemlje, pretežno zbog slabije vjerovatnoće za padavine.

Objavljena je prognoza i za prvi dan vikenda:

U četvrtak, 18.11.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana. Rijetko prije podne i sredinom dana može pasti malo kiše. Postepeno smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

U petak, 19.11.2021., pretežno sunčano vrijeme se prognozira u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se očekuje dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar u Bosni slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.

U subotu, 20.11.2021., većinom se očekuje dosta sunčano vrijeme. Po kotlinama prije podne će biti magle ili niske naoblake. Vjetar u Bosni slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije