Ovo su sarajevske ulice čije nazive želi izmijeniti Ljubiša Ćosić

/ Komentari (40)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pele

Ima li cetnik jos koju muzicku zelju? On sto ga je mijenjao mijenjao ,sada moze samo promijeniti licni opis

Ljb

Mozes jedno govno dobro pojesti a da nesto ti mijenjas u Sarajevu.

@

Priznajte GENOCID i vi i Srbija, vratite prefiks Bosanski u gradovima Republike Srpske, uvedite Bosanski jezik u skole, Srbija neka isporuci ratne zlocince koje tamo skriva...idt...itd do sutra. I tek onda mozda mozemo da razgovaramo o nekim malim, jako malim ustupcima.!!

H8ter

Predlažem da Obalu Kulina Bana vratimo na Ade Hiće

Grifon

Jarane jesi besposlen. Radi nešto na boljitku stanovnika svoje nahije a popusti nas. Bar trećini ulica je vraćen naziv koji su imale prije SHS monarhije i partizanske (čitaj srpske) diktature.

Azazel

Sto je djilkos dobro informisan hahaha, baci se na vugla....sa Jekovca

Mirko S. Kojotovski

Sve ove nabrojane ulice su uništili i granatirali oni koji bi ih sada kao vračali. Sada su nove ulice i koje su večinom dobile svoje izvorne nazive i prije socijalističke revolucije. Ne znam što uopšte o ovome raspravljamo ? čuj Paračinska, Valjevska ,Đerdapska, Kruševačka, Smederavačka , Stevana Sinđelića hahaha. Otkud sad ovo . Nešto se čudno dešava od zadnjih izbora ?? Neko je podigao krila i snjeo mučak ??

Mirko S. Kojotovski

Očekujemo da se oglasi i SDP i Naša stranka i premijer . Dali ovo pravimo Novu Jugoslaviju.

haha

opasna neka genocidna droga

NN

Trojka je dovedena na vlast u KS da izmedju ostalog izmjeni i ove nazive. U pocetku se prave blesavi ali ce sigurno vise od pola ovih naziva promjeniti !

Ognjena Price

Preskočio ulicu Ognjena Price sad Despićeva...

1

SVAKA BUDALA IMA SVOJE VESELJE..

1234

Prvo nek sredi nazive ulica u RSu i spomenike zlocincima. Ipak, stvarno nije u redu sto su mnoge ulice promijenile ime iz razloga što su u naslovu bili istaknuti naučnici, heroji, pjesnici srpskog naroda.

Bosnjk

Većini ulica su vraćeni stari nazivi a ne promjenjeni

Jah

Da nisi ti malo fulio gdje si gradonacelnik?! :P

Gost

Naravno da niko ozbiljno ne ocekuje da se ovi nazivi promjene. Poenta je ukazati da je i Sarajevo isto jednonacionalno i da nesto malo Divjaka i Komsica tu za ukras samo. Hajde sto se izbrisao Obilic i ja bih ga izbrisao ali narodni heroji Jugoslavije! Slavi se 25 novembar, sere o zavnobih-u, anitifasizmu Sarajeva i slicno a niste mogli Mladena Stojanovica kojeg su ubili Cetnici zadrzati kao ime ulice jer je Srbin. Poenta je de Bosnjaci ne srendajte mnogo isti ste kao i Hrvati i Srbi samo glumite za Oskara.

Koel

Znas li ti seljacino gdje je dina ulica marsala tita u kojem glavnom gradu koje drzave bivse jugoslavije

Bošnjak

Ko god se identificira sa zločincima - sam je takav!

Habuhabuhabu

Sada je došlo vrijeme da se opravdavaju funkcije i plate, pa nije našao ništa pametnije da pokaže kako nešto radi.

Istina

Čovjek je u pravu! Promijenili ste imena ulica svih koje su nosile imena bilo kojeg Srbina. Nemojte više biti licemjerni i lagati i sebe i svijet! Sarajevo je protjeralo Srbe i Hrvate, i postalo muslimanski, islamizirani grad. Ok.Tako stvari stoje. Ali nemojte više srati! Srbi i Hrvati nisu bar licemjerni. Nazivaju stvari pravim imenom! I ne može Srbima i Hrvatima taj grad biti glavni grad, u kojem ih nazivaju agresorima! Ako su oni agresori, znači da su nepoželjni tu! Pa rastanimo se mirno! Ili uzmite neki neutralan grad da bude glavni grad. Npr. Brčko.

ok

Može, ali prvo da preimenujemo Spasovdansku u Žrtava Srebreničkog genocida, Ravnogorsku u Franje Tuđmana, a Draže Mihailovića u Alije Izetbegovića. Hilandarska bi mogla biti ulica 8372

21.maj ulica bivsa.

Za Gatacku je fulio, stoji i sad, ne bi Gatacki Bosnjaci to dozvolili. A Nevesinjska mene asocira i na Muslimane, nekad prije 120 godina vecinsko Bosnjacko mjesto, i po katastru. 4 bega imali , kadijski sud. Mama mi je iz Nevesinja. To nisu smjeli ukinuti. A ovo Prnjavorska je Prvomajska. I Sremska se zezno, jer je Ozrenska.

Sunce

Aaaa, bas se zad'o...a "Ulica bratstva i jedinstva" ?!

Bobo

Ovo je politicka suplja kojoj je cilj da jos jednom podcrta nepremostivu razliku i podjeljenost u nemogucoj drzavi bih, i to je opet savrseno uspjelo. A, u stvari, boli nas uvo kako se sta zove u donjem entitetu. Zid je tu zauvijek, a svaka nova cigla medju nama dobro dodje. Bravo cosa.. svaki dan po neku novu ciglu udariti, do konacnog cilja

Bravo

Naravno da niko ozbiljno ne ocekuje da se ovi nazivi promjene. Poenta je ukazati da je i Sarajevo isto jednonacionalno i da nesto malo Divjaka i Komsica tu za ukras samo. Hajde sto se izbrisao Obilic i ja bih ga izbrisao ali narodni heroji Jugoslavije! Slavi se 25 novembar, sere o zavnobih-u, anitifasizmu Sarajeva i slicno a niste mogli Mladena Stojanovica kojeg su ubili Cetnici zadrzati kao ime ulice jer je Srbin. Poenta je de Bosnjaci ne srendajte mnogo isti ste kao i Hrvati i Srbi samo glumite za Oskara. ka Gost

malomorgen

koliko ima cetnika medju bivsim nazivima, dobro se vidi ko je kreirao politiku prije rata

ger

Nema vise Jugoslavije te nije potrbno cirilo i metedodije kao ni srboslavije i sa ovim bbazivima, treba dobro prvjeriti ove sidjelice i ostalu bratuju, rekl bi se da s epotkralo dosta drzainnih u ovim imenima od ranije

David Dragičević

Ljubisha Chosich, ratni zlochinac kao i njegov antisemitski sauchesnik Milorad Dodik su poznati kao psihopate koje su maljevima razbijali glavice banjaluchkih beba 1996-e.

Milan

Zar je stvarno ovaj ekstremista tokom EYOF-a 2019-e bio saučesnik beogradskog ekstremiste Ivice Dačića u pokušajima da plavnim talasom pobije stanovnike Lukavice zajedno sa cijelim Sarajevom ?

Bogić

Da Milane.

LJubisa

Vlasi nastanjeni za Osmasnke vladavine primarno kao sluge i kmetovi - sada Srbi koji bi Bosnu da posrbe.

Blex

Odlicno odradjen posao. Sad je mozda vrijeme da se prebacite i na Banjaluku. Evo vam broj 1 pa vi nastavite 1. Ulica Brace Odica - Ulica Srdje Zlopogledje 2. ....

Bošnjak

70% originalnih Sarajevskih ulica.

071

Haman nacoši i lopovi svih fela osjećaju da im dolazi kraj, pa se hvataju sve glupljih i glupljih priča. Glupi i bezidejni, vazda bili. Samo da mi je sresti živog čovjeka, pardon debila, koji ovakve priče još uvijek kupuje.

SekulaRisto

Može vratoćemo sve ulice a ukinite entitet RS i sva imena vratite na ona od prije rata i nek tako stoji narednih 50-100 godina.

uvredljivo !

nema šta !!! a on sjedi u ulici draže mihajlovića !!!

Spgha

Ne znam šta je ovde čudno? Sve ulice po mestima ili ljudima koje imaju veze sa Srbima ili Srbijom je promenjeno u muslimanska imena. Dragi moji,svidjalo se to nekima ili ne, to je čist fašizam.

miki

Šta ćeš očekivati od čovjeka koji puca na svoju domovinu i uz to se stidi imena njenog i imena predaka svojih.

***

Lijepe riječi su ukras

Vidi ti sa na očima

Da baš ono pametan wow. Koliko godina si ovo pripremao *****e ti.

/ Najnovije