Ovo su imena novih potpredsjednika SDA

Radiosarajevo.ba
Ovo su imena novih potpredsjednika SDA
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / SDA

Delegati 5. Kongresa Stranke demokratske akcije na današnjem zasjedanju u Sarajevu, poslije izbora Bakira Izetbegovića za novog-starog predsjednika stranke, i to aklamacijom, glasali su za potpredsjednike vodeće bošnjačke stranke.

Piše: F. V.

Delegati najbrojnijeg kongresa SDA u dosadašnjoj historiji, njih 1200, birali su između 15 kandidata.

Nakon tajnog glasanja, Izorna komisija za centralne organe Stranke je potvrdila je da su za potpredsjednike SDA izabrani: Šefik Dažferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, sa 912 glasova, federalni ministar Edin Ramić, sa 821 glasom, kao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji je dobio povjerenje 791 delegata.

Šemsudin Dedić, također, će biti potpredsjednik SDA u naredne četiri godine, a dobio je 704 glasa, Safet Softić je ubilježio 636 glasova, a u vrh SDA ulazi i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, koja je povjerenje 630 delegata.

Adil Osmanović, dosadašnji zamjenik predsjednika SDA i državni ministar dobio je 589 glasova, Asim Sarajlić, šef Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, imao je podršku 562 delegata, a Mirsad Zaimović 496 glasova.

Dovoljnu podršku nisu dobili Šerif Špago (412), Refik Lendo (363), Senija Bubić (359), Aida Obuća (301), Alma Čolo (282) i Amir Fazlić (258).

Nažalost, na ovaj način Hercrgovina je ostala bez ijednog potpredsjednika!

Ovo su imena novih potpredsjednika SDA - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Ovo su imena novih potpredsjednika SDA

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije