Ovo su današnje COVID-19 brojke u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Ovo su današnje COVID-19 brojke u BiH
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano 218 novih slučajeva zaraze koronavirusom (jučer 819). Od tog broja, u Federaciji BiH je još 141 osoba pozitivno na SARS-CoV-2, u RS 67, a u Brčko distriktu 10.

Tokom protekla 24 sata prijavljeno je 18 smrtnih ishoda (jučer 19), pet u Federaciji BiH, 12 u RS i jedan u Brčko distriktu.

Federacija BiH

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je ukupno 1 321 uzorak, od čega je 141 pozitivan na SARS-CoV-2, ali s tim da KCUS nije dostavio podatke za prethodna 24 sata.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH, osim Unsko-sanskog i Bosansko-podrinjskog.

Do sada je testirano ukupno 977 719 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 175 048 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je pet osoba iz Kantona Sarajevo, dok je jedan smrtni ishod prijavljen retroaktivno.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 6 922.

RS

Kod 67 ljudi u RS potvrđen je virus korona, a prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva, saopćio je Institut za javno zdravstvo.

Preminulo je šest muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi. Tri osobe su iz Zvornika, po dvije iz Gradiške i Prijedora i po jedna iz Banja Luke, Bijeljine, Laktaša, Prnjavora i Šamca.

Na koronu je testiran 191 uzorak, a zaraza je potvrđena kod 38 osoba iz Banja Luke, po pet iz Bijeljine i Kneževa, po tri iz Krupe na Uni i Laktaša, po dvije iz Novog Grada, Prnjavora i Šipova i kod po jedne iz Bileće, Doboja, Istočnog Drvara, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Prijedora i Čelinca.

Radi se o 35 muškaraca i 32 žene, od kojih je 15 mlađe, 32 srednje i 20 starije životne dobi.

Brčko distrikt

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano deset novih slučajeva zaraze virusom korona, a jedna osoba je preminula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije