Ovo su COVID podaci za Sarajevo u posljednja 24 sata

1
Radiosarajevo.ba
Ovo su COVID podaci za Sarajevo u posljednja 24 sata
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vrazova

Rezultati PCR i antigenskih testiranja u protekla 24 sata potvrdili su 524 nova slučaja zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kako navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS, u istom periodu od COVID-19 infekcije oporavilo se 646 osoba. Šest ih je preminulo od posljedica ove bolesti.

Trenutno je na bolničkom liječenju 227 pacijenata, od kojih je 218 sa akutnom infekcijom. Udio nevakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 76,21 posto. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječi se 157 pacijenta, a u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” 70.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Na respiratoru je 11 osoba, isto toliko ih koristi neinvazivnu ventilaciju, dok je na kiseoničkoj potpori disanju sedam pacijenata.

Kanton Sarajevo danas bilježi 5.512 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je ukupno 97.501 osoba zaražena koronavirusom i 90.198 izliječenih.

“Prosječan dnevni broj slučajeva u proteklih sedam dana iznosi 707", podatak je Zavoda za javno zdravstvo KS.

U COVID-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 786 pacijenata, od kojih je 10 transportovano na bolničko liječenje. Drive-in punktovi na Vrbanji, Ilidži, te u Semizovcu i Novom Gradu rade svaki dan u terminima od 07:30 do 20:00 sati.

COVID-pozivni centar zabilježio je 909 poziva, a obavljeno je i 299 razgovora s pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama. Proteklog dana u KS vakcinisane su 284 osobe.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Također, zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije