Ovo se vjerovatno nije dogodilo u 30 godina postojanja NSRS

2
Radiosarajevo.ba
Ovo se vjerovatno nije dogodilo u 30 godina postojanja NSRS
Foto: RTRS / NSRS

Sjednica Narodne skupštine RS na kojoj je po hitnom postupku trebao biti razmatran Prijedlog budžeta RS za 2022. godinu, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za iduću godinu, te prijedlog programa ekonomskih reformi RS za period od 2022. do 2024. godine trajala je samo minut.

Desilo se nešto što vjerovatno nije viđeno u 30 godina postojanja Narodne skupštine. Vlada RS, koja je sazvala posebnu sjednicu, istu je odgodila. 

Iako to nije potvrđeno, medji iz RS-a pišu da je razlog što Odbor za privredu Narodne skupštine RS nije podržao predloženi budžet za RS za 2022. godinu i Ekonomsku politiku za narednu godinu.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Sjednici Odbora za privredu nisu prisustvovali poslanici vladajućih stranaka zbog čega je opozicija imala većinu, a s obzirom da dokumenti nisu dobili podršku odbora prema Poslovniku NS RS ta dva dokumenta ne mogu biti na dnevnom redu.

Da stvari budu još čudnije, Vlada RS je odmah predložila 26. posebnu sjednicu NSRS, a Kolegijum je odluku podržao i sjednica će početi u 15 sati.

Na dnevnom redu će se naći iste tačke kao i one koje su se trebale naći na 25. sjednici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije