Ovo je nova preporuka Vlade KS za nevakcinisane zdravstvene radnike

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Kojeona

Neče da se vakciniše? Evo izvoli knjižicu i javi se u službu za zapošljavanje a prije toga u službu za dezinsekciju i deratizaciju. Plakali su ko će biti prioritet kada nije bilo vakcina a sada pametuju. Sve na biro.

Centarfor

nevakcinisane treba poslati kuci na neplaceni radni odnos. Seljak je seljak sta ce oni u zdravstvu

Krkan

Nesposobna vlast da osmisli mjere kojima bi svi bili uslovljeni da se vakcinišu svojim izborom. Kako ste nesposobni i neobrazovani i odvratni.

Stoka

Trebaju sada pacijenti tražiti potvrde od medicinskih radnika dali su vakcinisani ili PRC test da bi im dopustili da ih lijeće ili pregledaju. Isto i u drugim javnim ustanovama i prostorima. Neće me dirati svojim zaraženim prstima.

Doktor

Ja sam za vakcine koje to jesu. Vakcina po definiciji je medicinski lijek koji SPRIJECAVA ZARAZU i ZARAZNE BOLESTI. To znaci, kada primis vakcinu zastitio si i sebe i druge i prekinuo lanac sirenja zaraze. Svi smo primili takve doze protiv morbila, sarlaha, variola vere idr. Ovo nije vakcina. Vec genska terapija koja VRSI PREVENCIJU OD TEZE KLINICKE SLIKE zaraze tipom soja Covida. Protiv te terapije jesam jer je apsolutno bespotrebna za 98% populacije na Planeti. Ta terapija mi je samo prihvatljiva za onu populaciju imunokompromitovanih i starijih osoba sa zdravstvenim problemima. Dokazano je da ta genska terapija, koju zovu vakcinom NE SPRIJEVACA ZARAZU ILI SIRENJE ZARAZE. Sa tom terapijom osoba moze biti i zarazena, i siriti zarazu i oboliti. Sicaju se nekim procentima davajuci garancije bez odgovornosti, da se nece oboliti u tezem obliku sa smrtnim ishodom, a ni to nije tacno. Umiru i vakcinisani od Covida. Ovo bolesno nametanje i uslovaljavanje nema veze sa virusom i zarazom. Ovdje je rijec o necemu drugom, a vrlo brzo ce se ukazati i o cemu. Protiv nametanja sam, uslovljavanja i pritiska da dobrovoljno primim gensku terapiju pod nazivom vakcina, prihvatujuci da sam saglasan na sve nuspojave. Nisam protiv toga da onaj ko zeli da se zastiti neka se bocne, svako je gospodar svog tijela. Ova genska terapija mi je neprihvatljiva, naucno apsolutno neosnovana, i ne vjerujem "struci" koja luta, laze i namislja vec d 2 godine. Ta genska terapija je lazno nazvana vakcinom, i trebamo sada vjerovati neimenovanoj struci? A vrlo brzo ce se poceti ukazivati ozbiljne nuspojave bocnutih. Sve cesce ce biti iznenadnih smrtnih sucajeva, srcanih i mozdanih udara, embolija i krvnih ugrsaka, kancera, kocenja lica/tijela isl. A kad dodje sezonska gripa ili novi Covid sojevi, niko ne garantuje da se ne bi moglo desiti da ce za mnoge biti kobna i obicna prehlada jer ova genska terapija moze da aktivira spajk protein koji ce informaciono da napada samo svoje tijelo, aktivirajuci autoimuni sistem. Lupam gluposti? Neka neimenovana sruka potpise da je 100% sigurna da do toga nece doci, ja cu prvi primiti tu gensku terapiju. Od toga nema nista, jer od mene traze potpis i saglasnost da sam svjestan nuspojava. Primiti gensku terapiju, prvi put u ovoj eri covjecanstva je globalni eskperiment. Ovo je prvi put da se ubrizgava u covjeka ova tehnologija i to masovno koju zovu vakcinom a to nije. Za mene, dovoljan razlog da budem SUMLJICAV I OPREZAN i sacekam mart 2023 godine kada ce se zvanicno obznaniti informacije o testnoj fazi imunizacije tacnije prevencije pojedinca od Covida sa mRNA i vektorskim adenovirusnim genskim terapijama pod laznim nazivom vakcina/cjepivo koje ne sprijecava zarazu!

Medicinski radnik

Vlada KS ako je odlucila da sprovodi agendu elita, onda neka ne donosi preporuke kojim ce vrsiti pritisak, dobrovoljnu prisilu, i mentalnu torturu, vec neka lijepo donese zakon ili uredbu kojom ce propisati obavezu ali time i snositi odgovornost za nuspojave i posljedice. Naravno, oni to ne zele jer znaju da je imunizacija eksperimentalna sa genskom terapijom laznog naziva vakcine. Zasto smradovi novinarski ne pisete da je onih 80% vakcinisanih doktora u Sarajevu imalo ozbiljne nuspojave i posljedice od vakcinacije? Zasto ne istrazite to i ne zapitate se zasto ne zele oni koji nisu vakcinisani da se vakcinisu, jer svakodnevno gledaju vakcinisane kolege sa ozbiljnim problemima i nuspojavama. Istrazite koliko je vakcinisanih doktora koristilo bolovanje od revakcinacije...pi....podanicke

Sara

Neče da se vakciniše? Evo izvoli knjižicu i javi se u službu za zapošljavanje a prije toga u službu za dezinsekciju i deratizaciju. Plakali su ko će biti prioritet kada nije bilo vakcina a sada pametuju. Sve na biro. ka Kojeona Očivledno niste upoznati sa značenjem pojmova deratizacije i dezinsekcije.Bilo bi bolje da naučite šta znače.pa da ih onda koristite.Možda shvatite da nemaju nikakve veze s vakcinama.

Sara

Neče da se vakciniše? Evo izvoli knjižicu i javi se u službu za zapošljavanje a prije toga u službu za dezinsekciju i deratizaciju. Plakali su ko će biti prioritet kada nije bilo vakcina a sada pametuju. Sve na biro. ka Kojeona Očivledno niste upoznati sa značenjem pojmova deratizacije i dezinsekcije.Bilo bi bolje da naučite šta znače.pa da ih onda koristite.Možda shvatite da nemaju nikakve veze s vakcinama.

Neka ba, dobro te je

Treba slušati stručnjake Treba sankcionisati stručnjake koji ne slušaju stručnjake, jer razlika između stručnjaka i stručnjaka je što stručnjaci nemaju pojma o čemu pričaju, a stručnjaci su upućeni i stručni. Važno je ostati nepristrasan i objektivan i osuđivati stručnjake što neće da slušaju riječ stručnjaka. Hvala na pažnji.

Forto slina

Neka navedu konkretno čl. Zakona na osnovu koga mogu vršiti diskriminaciju ljudi. Fale samo bijele trake. Dokazano je da vakcinisana osoba jednako može zaraziti okolinu kao i nevakcinisana. Ako neko ne želi da se vakciniše, to je, eventualno, njegov rizik prema samom sebi, a ne prema drugom. Vakcine su neispitane i imaju dugoročne posljedice i nevakcinisani biraju između dva zla, vakcina sa dugoročnim opasnim nuspojavama ili korona. Tužiti svi lično Fortu slinu.

Učenik @ doktor

Doktore tebi svaka čast na tituli ali mislim da si glup. Zašto radio sarajevo uopšte dozvoljava ovakve komentare i ne briše ih. Da znate da ću vas prijaviti Vraniću i ostalima. I novinari su moljakali da budu prioritet u vakcinisanju kao i mnogi drugi .

/ Najnovije