Ovako su danas zvučale ilahije iz Ferhadije džamije

Radiosarajevo.ba
Ovako su danas zvučale ilahije iz Ferhadije džamije
EPA / Ferhadija džamija
Ferhat-pašina džamija u Banjoj Luci, bolje znana kao Ferhadija, danas je, uz prisustvo mnogobrojnih Banjalučana i gostiju ovoga grada, svečano i ponovo otvorena.

Na svečanoj manifestaciji obratilo se nekoliko govornika, a poseban pečat današnjem danu dali su učači ilahija. 

Nakon 23 godine iz Ferhadije su se širili milozvučni glasovi učača. 

Pogledajte video:

"Ferhadija je bila i jeste s Božijom pomoći do Sudnjeg dana svjedok naše vjere. Braćo i sestre, tokom proteklih stoljeća u ovoj zemlji mijenjale su se različite tvorevine, vladari i politike. Neke su manje ili više htjele dominirati jedne nad drugima.

Mržnji, nažalost, još nismo stali u kraj, jer smo zaboravili da u borbi sa zlom prvo moramo početi od sebe. U tome se ogleda najveća tragedija koja još traje.

Okupljeni u Banjoj Luci danas svjedoče obnovi vjere u univerzalno dobro, pobjedi svjetla nad tamom, govori nam da mržnja uzmiče, povjerenje jača i da će izmirenje ojačati naš uznemireni duh. Muslimani, pravoslavci, katolici i jevreji trebaju da grade zajedničku kuću mira i sigurnosti na tlu Evrope. Neka je božiji mir i blagoslov i spas za sve nas", kazao je, između ostalog, reisul-ulema ef. Kavazović u svom obraćanju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije