Baklje i kamenje letjeli jutros ulicama Mostara

Radiosarajevo.ba
Baklje i kamenje letjeli jutros ulicama Mostara
Jutros oko 9 sati kod parka Zrinjevac u blizini mostarskog Španjolskog trga došlo je do sukoba navijača Zrinjskog i Veleža.

Dva mostarska kluba, među čijim navijačima vlada veliki animozitet danas se od 16 sati, na stadionu Pod Bijelim brijegom, sastaju u okviru osmine finala fudbalskog Kupa BiH.

U samom sukobu učestvovalo je između 30 i 50 mlađih osoba, izvijestilo je Ministarstvo za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona, a prema riječima očevidaca u sukobima navijači su bacali jedni na druge kamenje, baklje i boce.

"Nekoliko osoba uhapšeno je zbog narušavanja javnoga reda i mira i nad njima se provodi obrada. Policija je stavila situaciju pod kontrolu i u gradu je sada mirno", kazao je glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić.

Što se tiče današnje fudbalske utakmice Zrinjskog i Veleža, Marić je kazao kako policija radi prema pripremljenom planu i sigurnosnoj procjeni te vjeruje kako će gradski derbi proteći u mirnom ozračju, bez novih izgreda.

Portal Bljesak.info donosi nam video jutrošnjih sukoba u Mostaru, a kako je to izgledalo možete pogledati u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije