Grad Mostar zabranit će gradski derbi zbog nereda

E.B.
Grad Mostar zabranit će gradski derbi zbog nereda
bljesak.info / Sukobi navijača u Mostaru
Nakon navijačkih sukoba koji su se dogodili jutros u Mostaru između navijača fudbalskih klubova Veleža i Zrinjskog, iz Gradske uprave Mostara upućen je jasan stav o budućoj zabrani igranja utakmica ova dva kluba u Mostaru.

"Ako dođe do većih navijačkih izgreda nereda, uništavanja materijalne imovine građana i gradske imovine kao i  narušavanja sigurnosti građana, Grad Mostar ubuduće neće dopustiti održavanje utakmica Veleža i Zrinjskog u Mostaru“, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Ureda gradonačelnika Grada Mostara.

Mostarski gradonačelnik je to poručio i na sastanku održanom u Sportskom savezu prije tri dana na kojem su bili predstavnici gradskih klubova i policije.

Podsjećamo, sukob navijača ova dva kluba dogodio se jutros, a sudjelovalo je između 30 i 50 mlađih osoba, doznaje se iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nekoliko osoba je uhapšeno, a prema informacijama iz MUP-a HNK-a situacija je trenutno pod kontrolom te se nadaju da neće doći do novih incidenata tokom dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije