! / Ova opština ima 340 oštećenih objekata od zemljotresa - a niko ih nije ni obišao

19. 05. 2022. u 23:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Opština Berkovići bila je epicentar najjačeg zemljotresa koji je skoro pogodio Hercegovinu. Oštećenja se broje na stotinama objekata. Ipak, nedovoljno da uslijedi posjeta bilo kojeg zvaničnika.

Načelnik ove opštine Nenad Abramović poziva da se u opštini koju predvodi održi sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, proglašavajući sramotnom odluku ovog tijela da dodijele pomoć Stocu i Ljubinju, ali ne i Berkovićima.

Na čak 340 objekata u Berkovićima prijavljeno je oštećenje.

“Ni u jednoj jedinici lokalne uprave ne postoje takve slike koje stižu nakon zemljotresa kao što postoje u Berkovićima”, poručio je načelnik ove opštine Nenad Abramović gostujući u programu N1.

Ispred Opštine je uputio brojne dopise nadležnima, i na entitetske, ali i i državne adrese.

"Nažalost, u Berkovićima se do danas nije dogodila nijedna zvanična posjeta nijednog zvaničnika Berkovićima", istakao je načelnik ove hercegovačke opštine.

Stoga je Abramović pozvao Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da posjeti Berkoviće, da vide gdje se oni naleze, i da tamo održe sjednicu. Smatra skandaloznim oduku da novac raspodjele Stocu i Ljubinju, ali ne i njima.

Podsjetimo, Predsjedništvo BiH je na sjednici održanoj u utorak dogovorilo finsansijsku pomoć Ljubinju i Stocu, ali i za porodicu Elmire Sefo koja je smrtno stradala

S druge strane, Abramović naglašava kako je budžet opštine Berkovići blizu milion i 800 hiljada KM, a da se već sa sigurnošću može reći da će šteta biti i veća.

Gradovi Podgorica i Nikšić su uplatili nekoliko hiljada eura pomoći ovoj bh. opštini, dok sličan tretman ne stiže iz naše zemlje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)