Otvoren 13. EMMAUS: Međunarodni omladinski radni kamp

Radiosarajevo.ba
Otvoren 13. EMMAUS: Međunarodni omladinski radni kamp
U organizaciji Međunarodnog foruma solidarnosti- EMMAUS, u Potočarima, danas je svečano otvoren trinaesti EMMAUS-Međunarodni omladinski radni kamp 2018.

Ovogodišnji kamp će okupiti 70 učesnika iz raznih zemalja kao što su: Holandija, Francuska, Turska, Engleska, Jordan, Hrvatska, Srbija, Slovenija kao i učesnici iz Bosne i Hercegovine.

Prva aktivnost volontera  je čišćenje Memorijalnog centra u Potočarima nakon komemoracije žrtvama genocida.

Druge aktivnosti koje će krunisati angažman volontera i učesnika su svakako početak izgradnje Ambulante u Potočarima, unutrašnje uređenje kuća i okućnica za korisnice projekta “Ljubav i solidarnost za majke Srebrenice”.

Učesnici će biti uključeni u podjelu obroka za socijalno ugroženo stanovništvo na području Srebrenice i Bratunca, u okviru projekta “Jedan obrok dnevno”, pružanje pomoći u rekonstrukciji Centra za mlade “Pivnica” u Srebrenici.

U okviru radnih aktivnosti planirano je i uređenje Europskog centra za civilni servis u Potočarima, čija je primarna svrha podrška lokalnom razvoju iz oblasti socijalnih, kulturnih i obrazovnih servisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije