Otvara se novi ski centar u Bosni i Hercegovini: Ovo su detalji

2
Radiosarajevo.ba
Otvara se novi ski centar u Bosni i Hercegovini: Ovo su detalji
Foto: Pexels / Uskoro nove staze za skijaše u BiH

U Bosni i Hercegovini uskoro se otvara novi ski-objekat, a riječ je o centru Igrišta, koji je izgrađen za vrijeme Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine kao pomoćni ski-centar.

Radovi na centru su skoro završeni, a Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina - kojem je centar dodijeljen na 30 godina bez naknade - objavio je nešto više detalja o projektu za koji je Vlada bosanskohercegovačkog entiteta RS izdvojila oko 56 miliona KM.

Ljevnaić kaže da su igrađene dvije staze, te nova šestosjedna žičara. Sniježni topovi su također pripremljeni, a objekti koji su planirani da budu otvoreni ove sezone su u završnoj fazi, poput ski-bifea, izgradnje upravne zgrade, parkinga, sistema za vještačko osnježavanje, dok su u funkciji tjubing i pokretna traka za ski-poligon, dužine 620 metara.

Pogledajte nevjerovatan ispraćaj u penziju učitelja iz BiH

Pogledajte nevjerovatan ispraćaj u penziju učitelja iz BiH

On dodaje i da će se veliki broj takmičenja prebacićti na Igrišta. Očekuje se da radovi budu gotovi do kraja decembra. 

Nadmorska visina Malog Igrišta je 1.331 metar, a a najviši vrh Velikog Igrišta je 1.405 metara.

Inače, novi ski-centar će imati tri staze koje će biti osvijetljene za noćno skijanje. Dužina ski-staza je 4.750 metara, šestosjed je dužine 820 metara i ima kapacitet do 3.500 skijaša na čas, dvije pokretne trake dužine po 150 metara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije