Otkrivena lokacija: Pogledajte gdje će se LIDL nalaziti u Mostaru

1
Radiosarajevo.ba
Otkrivena lokacija: Pogledajte gdje će se LIDL nalaziti u Mostaru
The Sun / Ilustracija

Nije tajna da je veliki njemački diskontni lanac Lidl već neko vrijeme prisutan u BiH, a jedan od gradova u kojima će otvoriti svoje poslovnice će biti i Mostar.

Lidl je u BiH registrovan još 2021. godine, a u razdoblju od registracije do danas angažovali su određen broj zaposlenika, te pokrenuli gradnju velikog logističkog centra u Lepenici kod Kiseljaka.

Što se Mostara tiče, o Lidlu se dugo špekuliralo, a službenu najavu dao je gradonačelnik Mario Kordić koji je ustvrdio u jednom medijskom gostovanju kako će Mostar dobiti ne jednu, nego čak dvije poslovnice Lidla.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Prvo Žitopromet, sada Lidl

Lokacija prve od dvije najavljene trgovine otkrivena je u predstavljanju projekta C2. Riječ je o stambeno-poslovnom kompleksu u ulici Ante Starčevića u Mostaru, smještenom na obali Neretve, ispod novog mosta, poznatijeg i kao Studentski most.

Izgled buduće lokacije mostarskog Lidla možete vidjeti na videu ispod:

Iz kompanije koja stoji iza projekta C2 objavljeni su 3-D video renderi izgleda budućeg stambeno-poslovnog kompleksa koji su, slučajno ili namjerno otkrili i lokaciju i izgled poslovnice budućeg Lidl-a u Mostaru.

Bijela prizemnica sa velikim parkingom

Na 3-D snimci vidi se prepoznatljiva arhitektura Lidl trgovina, bijela prizemna zgrada sa velikim parkingom, smještena tik uz obalu Neretve, a tačnu lokaciju se može vidjeti i na mapi ispod.

Da stvari budu još jasnije i nedvosmislene, autori 3-D prikaza umetnuli su u svoju projekciju budućeg izgleda ovoga dijela grada na kojem je nekada stajao ugašeni privredni gigant Žitopromet, i prepoznatljivi Lidl logo u plavoj i žutoj boji. 

Predmetna lokacija trenutno je veliko gradilište, a još nije poznato kada će točno biti završen ni kompleks C2 odnosno Žitopromet, kao ni kada će Lidl Mostar kupcima otvoriti svoja vrata. 

Ono što je poznato je da je gradonačelnik Kordić obećao kako će otvorenje biti nekada u 2024. godini, dok ekonomski analitičari smatraju kako će građani BiH otvorenje Lidla pričekati još godinu ili dvije, piše Hercegovina.info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije