Nove informacije: Evo koliko ćemo čekati na otvaranje Lidla u Bosni i Hercegovini

1
Radiosarajevo.ba
Nove informacije: Evo koliko ćemo čekati na otvaranje Lidla u Bosni i Hercegovini
Foto: EPA - EFE / Lidl

Komentarišući dolazak njemačkog diskontera Lidl na tržišta regiona, urednik specijalizovanog portala Retail Serbia, Žarko Grozdanić rekao je da ne očekuje brzo otvaranje.

"Lidl je nedavno završio prvi objekat u Bosni i Hercegovini. On će biti test filijala kao što je bio objekat u Smederevu. U njemu će se obučavati budući radnici u maloprodajnim objektima, ali i raditi na pozicioniranju proizvoda. Ipak, sigurno je da građani u Bosni ipak neće imati priliku da kupuju u Lidl prodavnicama bar još dvije do tri godine", naveo je.

Lidl trenutno gradi veliki logistički centar u Lepenici kod Sarajeva.

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Kongres SAD: Izabran novi lider koji će voditi Klub za BiH

Ulazak na crnogorsko tržište je veoma skup a pored toga sa veoma malim brojem stanovnika i skromnim standardom nije zanimljivo velikim zapadnim trgovcima, smatra Grozdanić.

"Ipak, na tržištu posluju veoma kvalitetni lanci koji su poslednjih godina podigli nivo usluge ali i otvorili moderne objekte sa veoma dobrim izborom. Radi se o veoma specifičnom i malom tržištu koje je u rukama domaćih i jednog regionalnog lanca", kazao je Grozdanić u razgovoru za portal Investitor.

Lidl završio izgradnju prvog objekta u BiH, čeka se otvorenje

Lidl završio izgradnju prvog objekta u BiH, čeka se otvorenje

"Crnoj Gori je potreban Lidl, ali se plašim da Lidlu možda ipak Crna Gora i ne bude potrebna čak ni samo kao na spisku zemalja u kojima posluje. Mnogo je problema na jednom veoma malom tržištu", napominje.

Situacija u Sjevernoj Makedoniji je malo bolja, ističe Grozdanić, dodajući da se radi o manjem tržištu očekuje da tamo neće biti većih problema, piše BiznisInfo.

"Filijala iz Sofije vodi operacije, a imajući u vidu veliki uspeh u Bugarskoj, očekujem isto i u Sjevernoj Makedoniji", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije