Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku

8
Radiosarajevo.ba
Otkazano ročište: Poznat novi datum suđenja Miloradu Dodiku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dodik, pratnja i cirkus ispred Suda BiH

Nastavak suđenja predsjedniku manjeg bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika RS" Milošu Lukiću zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta zakazano je za srijedu, 17. aprila, pred Sudom Bosne i Hercegovine, kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio advokat Goran Bubić.

"Sutkinja Sena Uzunović je zbog međunarodnih obaveza Milorada Dodika izašla u susret odobravajući žalbu odbrane da se ročište odgodi", rekao je advokat Bubić za portal Radiosarajevo.ba.

Predmeti protiv Dodika i Lukića ponovo su spojeni na ročištu 6. marta. Za to ročište bila su predložena četiri svjedoka, inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), a saslušan je samo jedan, Dragan Kremenović.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Kremenović je tada rekao da su inspektori imali korektan odnos sa Dodikom i Lukićem i da je sva dokumentacija dobrovoljno ustupljena.

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta

Oni su se na ročištu 16. oktobra izjasnili da ne razumiju optužnicu, a nakon toga konstatotvano je da su se izjasnili da nisu krivi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije