Otkazana press konferencija u Muzičkoj akademiji u Sarajevu zbog dojave o bombi

4
Radiosarajevo.ba
Otkazana press konferencija u Muzičkoj akademiji u Sarajevu zbog dojave o bombi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Muzička Akademija Sarajevo

Pres-konferencija, koju su najavili Muzikološko društvo FBiH i Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu, za danas u 11 sati na Muzičkoj akademiji otkazana je zbog nove dojave o postavljenoj bombi koju je primila Srednja muzička škola Sarajevo, piše Fena.

"S obzirom na to da se Muzička akademija nalazi u istoj zgradi, shodno zakonskim procedurama dužni smo otkazati sve aktivnosti, pa tako i najavljenu pres-konferenciju", navodi se u saopćenju iz te škole.

Podsjetimo, u posljednjih nekoliko sedmica su gotovo svakodnevne lažne dojave o postavljenim bombama u školama u Kantonu Sarajevu što je gotovo paralizovalo obrazovni proces. Zbog lažnih dojava uhapšeno je više maloljetnih osoba i jedan osamnaestogodišnjak.

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

Ubistvo u BiH: Zatvorenik preminuo nakon napada nožem u KPZ Mostar

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u petak, 18. oktobra, poslijepodne su, pod nadozorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode A.D. (2006), 18-godišnjeg učenika srednje škole sa područja Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu lažno prijavljivao postojanje eksplozivnih naprava u školama na području Kantona Sarajevo.

Osumnjičenom osamnaestogodišnjaku, koji je sedam puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više škola u Kantonu Sarajevo, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije