Oglasila se policija: Nova hapšenja maloljetnika u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama

4
Radiosarajevo.ba
Oglasila se policija: Nova hapšenja maloljetnika u Sarajevu zbog lažnih dojava o bombama
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / MUP KS/Ilustracija

U ponedjeljak, 21. oktobra, u Sarajevu su uhapšena tri maloljetnika za koje postoji osnov sumnje da su lažno dojavljivali bombe u srednjim školama na području Kantona Sarajevo.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, poslijepodne su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, slobode lišili tri maloljetnika za koje postoji osnov sumnje da su tokom današnjeg dana, ali i ranije, lažno dojavili postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama na području Kantona Sarajevo.

Zajednički tim koji čine policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, stručnjaka za cyber sigurnost Federalne uprave policije, a koji djeluje pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju intenzivan rad na ovim predmetima.

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Rade Šerbedžija imao operaciju: Putem društvenih mreža se obratio fanovima

Tim sarađuje sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH", saopštili su iz MUP-a KS.

Podsjetimo, u posljednjih nekoliko sedmica su gotovo svakodnevne lažne dojave o postavljenim bombama u školama u Kantonu Sarajevu što je gotovo paralizovalo obrazovni proces. Zbog lažnih dojava uhapšeno je više maloljetnih osoba i jedan osamnaestogodišnjak.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u petak, 18. oktobra, poslijepodne su, pod nadozorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode A.D. (2006), 18-godišnjeg učenika srednje škole sa područja Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu lažno prijavljivao postojanje eksplozivnih naprava u školama na području Kantona Sarajevo. 

Osumnjičenom osamnaestogodišnjaku, koji je sedam puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više škola u Kantonu Sarajevo, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije