Otac Sanjina Sefića: Dao bih svoj život da mogu spasiti curice

Radiosarajevo.ba
Otac Sanjina Sefića: Dao bih svoj život da mogu spasiti curice
Samo da mogu na pet minuta da vratim svijet, da vratim vrijeme, da umrem odmah tog momenta, ali bih volio samo da mogu da vratim ove curice...

...ne mogu reći koliko mi je žao, ali ono što se piše u javnosti u vezi s našom porodicom, osamdeset posto nije tačno. Ne branim svoga sina, Bože sačuvaj, neka odgovara za ono što je uradio, ali i drugi su bježali, a nije vođena ovolika medijska hajka.

Kazao je ovo u izjavi za Avaz Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića, 25-godišnjaka koji je na raskrsnici ispred Historijskog muzeja u Sarajevu, vozeći 100 kilometara na sat i jureći kroz „crveno“, automobilom ubio dvije najbolje prijateljice, Editu Malkoč i Selmu Agić.

Sanjin Sefić nije se zaustavljao nakon udesa. Odlučio je bježati. Prvo je napustio Sarajevo, pa BiH – u Srbiju je pobjegao u općinu Priboj, pa u Novi Pazar i na kraju je uhapšen u Novom Sadu.

Pale su dvije mrtve dječije glave. Moje dijete ide na robiju i tri su porodice unesrećene. Ali, napisano je mnogo toga što nije istina (...) Kajem se, i sin se moj kaje, ali... plasiraju se stvari koje nisu tačne. Sve će se pokazati. Ja ću uskoro izaći sa svojom verzijom priče“, govori otac Sanjina Sefića.

Cjelokupnu izjavu Jasmina Sefića možete čitati u printanom izdanju Dnevnog avaza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije