Otac preminule djevojčice (16) progovorio o svemu: "Da su izvadili zub, sve bi bilo drugačije..."

0
Radiosarajevo.ba
Otac preminule djevojčice (16) progovorio o svemu: "Da su izvadili zub, sve bi bilo drugačije..."
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

M. D., otac maloljetne djevojčice (16) koja je preminula uslijed komplikacija nakon stomatološke intervencije u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu, za medije je rekao da demantuje da je njegovoj kćerci bio izvađen zub. 

Rekao je da je njegova kćerka preminula uslijed neadekvatnog liječenja od strane zubara u privatnoj ordinaciji koji joj je popravio zub, stavio lijek i dao antibiotik, ali se njeno stanje iskomplikovalo ubrzo nakon intervencije. Također, naveo je inicijale doktora i ordinacije u kojoj se njegova kćerka liječila. 

"Pogrešna informacija je da je djetetu izvađen zub, pa da su uslijed toga nastale komplikacije. Ne, da joj je izvađen zub do toga ne bi došlo", rekao je medije. Rekao je da joj se "zatvorio pokvaren zub i rekao da će sve to biti u redu. Dao je antibiotik, te je otvorio zub i rekao da stavlja hladne obloge, te da će sve biti u redu. Zakazao joj je ponovni tretman za devet dana".

Tragedija u BiH: Pronađeno tijelo u šahtu

Tragedija u BiH: Pronađeno tijelo u šahtu

Niko nije slutio da ona neće doživjeti da ode na kontrolu. Kaže da je kod zubara otišla 30. septembra, a u bolnicu je primljena dva dana kasnije, tačnije 2. oktobra. Ističe da je već dan nakon prijema u bolnicu imala prvu operaciju, a zatim i drugu.

"3. oktobra imala je prvu operaciju, gdje joj je sanirano to žarište, odakle je sve krenulo", kaže nam otac i dodaje da za njegovu kćerku nije bilo spasa. "Tada je već otišlo na srce", tužno dodaje.

Novi detalji o smrti djevojčice (16) u Sarajevu: Pretpostavlja se da je uzrok sepsa

Novi detalji o smrti djevojčice (16) u Sarajevu: Pretpostavlja se da je uzrok sepsa

"Od neadekvatnog stomatološkog liječenja dobila je apsces koji joj se slio u pluća, otišao na srce. Imala je dvije operacije i na kraju je bila zaražena sa tri bakterije" izjavio je za medije. 

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno od glasnogovornice Azre Bavčić iz Tužilaštva Kantona Sarajevo "postupa se u predmetu, vrše se provjere, odnosno poduzimaju radnje u cilju provjere i utvrđivanja svih okolnosti smrti."

Redakciji portala Radiosarajevo.ba je poznat identitet djevojčice, s obzirom na to da se radi o maloljetnoj osobi nećemo ga objaviti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije