Osumnjičeni za napad na redakciju Radiosarajevo.ba pušteni da se brane sa slobode

Radiosarajevo.ba
Osumnjičeni za napad na redakciju Radiosarajevo.ba pušteni da se brane sa slobode
FOTO: Radiosarajevo.ba / Privođenje uhapšenih u Tužilaštvo KS

Dvije osobe koje se sumnjiče da su napale redakciju portala Radiosarajevo.ba, pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode, potvrdio je za naš portal njihov advokat Omar Mehmedbašić.

Podsjećamo, postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora obojici osumunjičenih za krivična djela protupravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti.

Predložen pritvor za osobe osumnjičene za napad na redakciju portala Radiosarajevo.ba

„Sudija je prihvatio prijedlog odbrane da se brane sa slobode uz zabranu prilaska medijskim redakcijama i novinarima u krugu od 100 metara“, pojasnio je Mehmedbašić.

Podsjetimo, dvije osobe su uhapšene nakon drskog napada grupe huligana u petak navečer, koji su se predstavili kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba.

Jedan napadač je rođen 1990., a druga 1991. godine.

Prijetnje našoj redakciji su osudila novinarska udruženja, strane ambasade i misije u našoj zemlji, domaći zvaničnici, ali i kolege iz drugih medijskih kuća širom BiH, dok se za sutra (ponedjeljak) najavljuju i protesti u centru Sarajeva.

U ponedjeljak protest novinara u Sarajevu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije