Oštre reakcije iz RS-a: Gradonačelnik Banja Luke tvrdi da BiH klizi u "Mostar"

Radiosarajevo.ba
Oštre reakcije iz RS-a: Gradonačelnik Banja Luke tvrdi da BiH klizi u "Mostar"
Twitter / Igor Radojičić

Nakon Milorada Dodika, odluku CIK-a o odgađanju lokalnih izbora komentirali su još neki članovi SNSD-a. Tako je gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić na svom Twitter profilu napisao da je "odluka o odgađanju lokalnih izbora u BiH nastavak serije nezakonitih radnji u izbornom procesu 2020. godine."

"Nakon nelegalnog izbora članova CIK-a, odluka o izborima za 4. oktobra raspisana bez obaveznog rokovnika, a sad odgoda za datum koji opet nema uporište u zakonu. BiH klizi u 'Mostar'" poručio je Radojičić.

U sličnom tonu reagirao je i Nikola Špirić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji smatra da je riječ o pravnom nasilju u režiji SDA i SDS-a.

"SNSD će pobijediti, bilo to u oktobru ili u novembru i mi se za to ne brinemo, ali mora se reći da pravno nasilje sprovode dvije stranke - SDS i SDA. Oni sada imaju pet članova CIK-a, a način na koji već sad tumače Izborni zakon ne obećava neku pravnu sigurnost" izjavio je Špirić za Srnu.

On smatra da su izbori nelegalno pomjereni što neće poremetiti izborni rezultat, ali hoće napraviti opasan presedan i to bez razloga jer finansije nisu i ne mogu biti problem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije