Oštra poruka Crnadka Dodiku: Od oktobra ideš u opoziciju!

5
Radiosarajevo.ba
Oštra poruka Crnadka Dodiku: Od oktobra ideš u opoziciju!
Foto: Fena / Igor Crnadak

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, komentarisao je za N1 propale pregovore o izmjenama Izbornog zakona BiH, složivši se sa konstatacijama pregovarača Elmedina Konakovića (NiP) i Fahrudina Radončića (SBB) da ovo jeste sretan dan za Milorada Dodika.

Ipak, njemu "više ništa ne može pomoći", dodaje Crnadak.

Iako predstavnici iz entiteta RS nisu učestvovali u pregovorima o izmjenama Izbornog zakona BiH, bili su dijelom razgovora vođenih o unapređenju integriteta izbornog procesa, koji, također, nisu iznjedrili nikakve zaključke.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Crnadak naglašava da je, po njemu, to dio koji nosi najvažnije promjene, te da upravo od njega najviše strahuju Milorad Dodik i SNSD, prenosi N1.

"Iz mog ugla to je važniji dio pregovora, jer omogućava ljudima da slobodno, u miru i bez pritiska izaberu ljude i partije koje će ih voditi. Ali, ovaj dio pregovora se uopšte ne stavlja u prvi plan. Očigledno je da koalicija SNSD- SDA- HDZ nastavlja da pravi atmosferu tenzija i sukoba jer u tome oni najbolje funkcionišu", govori Crnadak.

Slaže se stavom Konakovića i Radončića da je danas najviše razloga za slavlje ima Milorad Dodik.

"Ipak, njemu više ništa ne može pomoći. On i SNSD u oktobru na izborima definitivno idu u opoziciju", poručuje potpredsjednik PDP-a.

Napominje da je tokom pregovora o unapređenju integriteta izbornog procesa (uvođenju skenera i slično) na kojem je učestvovao i predstavnik njegove stranke bio itekako vidljiv izostanak volje vladajućih da se bilo šta po ovom pitanju promijeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije