Tucaković: Ni geler u ratu mi nije uspio skinuti bijeli mantil, ali došlo je vrijeme...

3
Radiosarajevo.ba
Tucaković: Ni geler u ratu mi nije uspio skinuti bijeli mantil, ali došlo je vrijeme...
Foto: Bljesak.info / Zdravstveni radnici u Konjicu

"U ovoj ustanovi radim 36 godina, ni rat ni geleri nisu mi uspjeli skinuti bijeli mantil, ali na žalost došlo je vrijeme i situacija da ga sada skinem", kazao je medicinski tehničar Osman Tucaković tokom protesta zdravstvenih radnika u Konjicu.

Uplakani i na rubu očaja, zdravstveni djelatnici Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic skinuli su kute te najavili otkaze. 

Situacija je nikad ozbiljnija, tvrde zdravstveni radnici dok čekaju svoje zarađene plate te mole nadležne da odblokiraju račune i vrate ih na posao.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

"Ovo nije problem samo Opće bolnice i Doma zdravlja nego opći problem Konjica kao općine. Ako nam ubiju bolnicu ubit će i Konjic. Zato bih preporučio da se ovo uokviri u jednu cjelinu i da se pomogne ovoj bolnici i ovom gradu", istaknuo je Tucaković.

Zdravstveni radnicu su poručili kako se neće vratiti na posao sve dok se račun ne odblokira, piše Bljesak.info.

"Ne vraćamo se na posao dok nam se ne riješi status", naglasio je Tucaković.

Podsjetimo, predsjednik Sindikata zdravstvenih radnika HNK naglasio je kako je ovo posljednji vapaj zdravstvenih radnika odgovornima te naglasio kako će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih.

Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plate od augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije