OSA BiH poručila: Odbacujemo navode koji nas dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela

1
Radiosarajevo.ba
OSA BiH poručila: Odbacujemo navode koji nas dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela

Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine poslala je saopćenje javnosti povodom, kako su rekli, "hibridnog rata protiv bh. institucija", a navode i kako se na ovaj način ometa rad Agencije, ali ne i funkcionisanje.

"Tokom nekoliko posljednjih godina intenzivno se vodi hibridni rat protiv insitucija države Bosne i Hercegovine, pogotovo protiv Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Nažalost, napadi na Agenciju i njeno rukovodstvo sve su učestaliji posljednjih mjeseci s ciljem njene destabilizacije.

Oglasili se iz OSA-e o hapšenju njihovog službenika

Oglasili se iz OSA-e o hapšenju njihovog službenika

Ovakvi dobro isplanirani napadi ometaju rad Agencije, ali ne i njeno funkcionisanje. Posvećeni smo svom zadatku, prvenstveno zaštiti interesa Bosne i Hercegovine i njenih građana, borbi protiv kriminala i korupcije i svih prijetnji koji dolaze iznutra ili izvana.

U potpunosti odbacujemo sve navode koji rukovodstvo i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH dovode u vezu sa osumnjičenima za krivična djela i molimo sve medije da prilikom objavljivanja informacija Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH i njenom rukovodstvu pišu na osnovu činjenica i na objektivan način kako se ne bi uznemiravala javnost u Bosni i Hercegovini i ugrožavao integritet Agencije i životi njenih uposlenika.

Također, pozivamo sve partnerske agencije u Bosni i Hercegovini, policiju, tužilaštva i sudove na svim nivoima, da se aktivnije uključe u borbu protiv korupcije i kriminala. Dosadašnja saradnja Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine sa partnerskim organizacijama u našoj zemlji i inostranstvu nikada nije izostala, pa tako neće ni ovaj put.

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH nastavlja raditi kao i do sada, u interesu države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije