Dodik: OSA BiH je pod kontrolom Bakira Izetbegovića i prati novinare

Radiosarajevo.ba
Dodik: OSA BiH je pod kontrolom Bakira Izetbegovića i prati novinare
Foto: Anadolija / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da raspolaže sa dokumentom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) iz kojeg se vidi da je "naređeno praćenje pojedinih medija u BiH među kojima su RTRS, Avaz, Večernje novosti, Večernji list i nekoliko portala", prenosi RTRS.

"OSA je otrgnuti centar moći pod kontrolom Bakira Izetbegovića", rekao je Dodik koji je na konferenciji za novinare u sjedištu RS-a u Istočnom Sarajevu i poručio da se "u BiH mora prihvatiti RS, sa svim njenim ustavnim pravima, ili neće biti ni BiH".
 
"Niko se neće igrati srpskim nacionalnim i interesima Republike Srpske, koja će na nivou institucija BiH biti predstavljena kako treba ili neće nikako", istakao je Dodik.

Dodik je upozorio da oni koji se navodno najviše brinu za BiH, u prvom redu lider SDA Bakir Izetbegović, u stvari rizikuju njeno postojanje vodeći politiku koja je dovela do skoro potpune blokade institucija.

On je napomenuo da BiH danas nije ništa bliže formiranju vlasti nego u novembru prošle godine, podsjetivši da je formirana samo "karikatura koja se zove Predstavnički dom, kao i Dom naroda", koji takođe ne funkcionišu u punom kapacitetu.

Dodik je dodao da BiH nema usvojen budžet, da funkcioniše privremeno finansiranje, kao i da su početkom sljedeće sedmice potrebne nove odluke o tome, a pitanje je da li će one moći da budu donesene.

Zbog toga bi, ističe Dodik, moglo da dođe do obustave isplate plata u institucijama BiH ljudima koji su tamo zaposleni, od kojih su mnogi u kreditima...

"Mi nismo krivi za to, mi smo spremni na formiranje vlasti", poručio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije