Oružane snage BiH stigle u Krajinu - počelo montiranje šatora u kampu Lipa

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

nemam

Zašto? Da ih opet zapale?!

moke

Zeleni termiti standardno. Uzeli 3.5 miliona eura za smjestaj pa na kraju poslali vojsku da napravi sator. Nesto ko ona trafika od 250 hiljada maraka ili respiratori za deset miliona. Bolje nije moglo, sto bi reko Alija nakon sto je zavrsio sa cetvrt Bosne.

Re: moke

E moj ti... Kolike su plaće uposlenika IOM-a, te koja je to suma koja je konkretno za to utrošena, iz IOM-a na naš upit nisu željeli kokretno odgovoriti. - Plaće uposlenika IOM-a su u skladu sa standardom plaća za IOM osoblje na globalnom nivou. Broj osoblja je definisan prema potrebnom broju koji je neophodan u odnosu na broj migranata i izbjeglica, kako bi se efikasno pružile humanitarne usluge što je definisano međunarodnim humanitarnim standardima. Detaljne izvještaje o utrošku sredstava za upravljanje migracijskom situacijom IOM dostavlja donatorima kao i Ministarstvu sigurnosti BiH – navodi se u odgovoru na naš upit.

Re: moke

E moj ti opet... Odgovarajući na pitanje kolike su naknade koje se plaćaju za prostore u kojma se nalaze migrantski centri i kome se one uplaćuju, za svaki centar pojedinačno, iz IOM-a su naveli da je Ministarstvo sigurnosti BiH identificiralo sve objekte u kojima se pružao ili se pruža službeni smještaj za migrante i i izbjeglice. - IOM i partneri su uz pomoć donatora, najvećim dijelom Evropske unije, uspostavili smještaj na dodijeljenim lokacijama. Naknade se isplaćuju za objekte koji su u privatnom vlasništvu, za državne objekte ne plaća se naknada. Za uspostavljanje smještaja (priprema terena/objekata, renoviranje, infrastruktura itd.), tekuće troškove i vodosanitarije potrošeno je oko sedam miliona eura, za isti period od 1. septembra 2018. do 31. novembra 2020. godine – naveli su.

/ Najnovije