Oružane snage BiH kaznile Vahida Hotu nakon prijetnji Eldinu Hadžoviću

1
Radiosarajevo.ba
Oružane snage BiH kaznile Vahida Hotu nakon prijetnji Eldinu Hadžoviću
FOTO: Facebook / Novinar Eldin Hadžović

Zbog nedoličnog ponašanja pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Vahida Hote, koji je zloupotrebom društvene mreže Facebook vrijeđao novinara portala Prometej.ba Eldina Hadžovića, Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH je nanesena šteta po ugled, saopćeno je danas iz Ministarstva odbrane BiH.

"Nakon poduzetih mjera na utvrđivanju relevantnih činjenica, ustanovljeno je da je imenovani počinio težu povredu vojne discipline te mu je u skladu sa važećim podzakonskim aktima izrečena disciplinska kazna Zaustavljanje i napredovanje u službi i unapređenju u trajanju od jedne godine", ističe se u saopćenju.

U vezi sa navedenim, MO i OS BiH još jedanput izražavaju žaljenje zbog ovog čina i upućuju riječi izvinjenja novinaru Eldinu Hadžoviću i udruženju “BH Novinari”.

MO i OS BiH insistiraju na poštivanju Etičkog kodeksa ponašanja od strane svih pripadnika i svaku povredu istog će strogo sankcionirati.

Podsjećamo, nakon što je Hadžović 10. aprila ove godine na portalu Prometej.ba objavio tekst pod naslovom “Kako je gradonačelnica Sarajeva pala na prvom ispitu: Nisu srpski zločinci, nego Vojska RS-a”, a koji su kasnije prenijeli brojni portali, Hota mu je putem Facebooka poslao poruku izrazito prijetećeg sadržaja u kojoj, uz brojne psovke i uvrede, Hadžoviću prijeti šamaranjem i lomljenjem prstiju čekićem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije