Oproštajna poruka Valentina Inzka: Kuća nije tijesna, kada čeljad nisu bijesna

7
Radiosarajevo.ba
Oproštajna poruka Valentina Inzka: Kuća nije tijesna, kada čeljad nisu bijesna
PrtScr / Valentin Inzko

Odlazeći visoki predstavnik Valentin Inzko poslao je oproštajnu poruku svim građanima Bosne i Hercegovine.

Prisjetio se da kada je stigao u BiH prije nešto više od 12 godina da je trebao zatvoriti OHR i dodao je da je tada u jednom od svojih prvih obraćanja kazao "Nije se rodio ko je svima ugodio".

U međuvremenu sam naučio mnogo vaših mudrosti, između ostalog i "Kuća nije tijesna, kada čeljad nisu bijesna". Zajednička kuća se zove BiH, i zasita nije tijesna i ne treba da bude tijesna. Ova divna zemlja je veća nego tri države zjedno, Belgija, Slovenija i Luksemburg i zaista nije tijesna.

Zajednička kuća mora biti osnovana na zdravim temeljima na iskonskom povjerenju, na komšiluku. Kuća se mora graditi prema istini, istina se ne ravna prema nama, nego mi prema njoj", kazao je on.

On ističe da se u državi građani moraju osjećati slobodno i dodaje da je malo potrebno da bi trenutci sreće bili trajniji.

Poručio je da mu je od svega najdraži bio susret sa običnim ljudima.

"Sada kada na kraju svog mandata razmišljam o svom boravku ovdje, ništa mi ne može zasjeniti ljude, pogotovo one male i obične koji nisu dozvolili da se otruju politikama.

U cjelini ova zemlja BiH, još uvijek ima izniman potencijal dobrote", rekao je on.

Cijelo obraćanje možete pogledati na snimku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije