Oprezno, u dvije sarajevske ulice obustava saobraćaja

Radiosarajevo.ba
Oprezno, u dvije sarajevske ulice obustava saobraćaja
Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BIHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom, odnosno vlažnom kolovozu.

Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. 

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka - Jajce, M-16.2 Prozor - Jablanica i M-18 Priboj - Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na moguća duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

KANTON SARAJEVO

- Zbog radova na dislociranju transformatora “Dobrinja”, danas od 14 do 18 sati doći će do zabrane saobraćaja u trajanju do 30 minuta u ulici Trg Sarajevske olimpijade (od spoja s ulicom Salke Nezečića do trafostanice) i ulici Salke Nezečića (od spoja s ulicom Trg Sarajevske olimpijade do spoja s ulicom Emila Zole). 
-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Alipašina, Komatin, Halilbašića, Porodice Ribar,  Zvornička, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne i Kemal begova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije