Oprez, vozači: Mokar kolovoz, učestali odroni i jaki udari vjetra

0
Radiosarajevo.ba
Oprez, vozači: Mokar kolovoz, učestali odroni i jaki udari vjetra
Foto: Arhiv / Ilustracija

Kolovoz je ovoga jutra pretežno mokar ili vlažan, a iz BIHAMK-a pažnju skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja. Upozoravaju i na jake udare vjetra u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Zbog radova na dilatacijama mosta Klopče, zatvorena je dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. 

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik u mjestu Blaževac od 07 do 17 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije