Opozicija u RS-u traži posebnu sjednicu: 'Želimo da istjeramo na čisto, ko je vjera a ko nevjera'

1
Radiosarajevo.ba
Opozicija u RS-u traži posebnu sjednicu: 'Želimo da istjeramo na čisto, ko je vjera a ko nevjera'
Foto: BHRT / Opozicija u RS

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS (NSRS) zatražiće ponovo održavanje posebne sjednice jer tvrde da je njihov zahtjev neosnovano odbijen i da su prekršeni Zaključci Narodne skupštine o Ustavnom sudu BiH, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika SDS-a, PDP-a, Liste za pravdu i red i Narodnog fronta u Banjoj Luci.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je da će opozicija istrajati u svojim zahtjevima, jer kako tvrdi, zaključci se krše godinama, a za sve optužuje SNSD i vladajuću koaliciju, odnosno stranke koje čine vlast u Sarajevu.

On je rekao da će biti pripremljena informacija o nesprovođenju odluka Narodne skupštine RS i proslijeđena svim poslanicima.

Na današnjem sastanku saopšteno je da će se u naredni četvrtak, 7. septembra, održati, kako su ga opozicioni lideri nazvali, parlament na otvorenom, a predsjednik PDP-a Branislav Borenović naglasio je da će na taj način informisati građane šta se dogodilo s odlukama Narodne skupštine.

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

"Želimo da istjeramo na čistac, ko je vjera a ko nevjera", rekao je Borenović.

[youtube]https://youtu.be/r5GcyxpA1q0[/youtube]

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je da se narodu mora objasniti šta se dešava i da će se zbog toga održati parlament na otvorenom.

"Krećemo iz Banja Luke i obilazićemo i druga mjesta. Mi ćemo svakog mjeseca obilaziti gradove i držati kontinuitet. Razgovaraćemo s narodom i odgovarati na pitanja", istakao je Vukanović.

Sastanku je prisustvovala i predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić, koja je ponovila da su prekršeni Zaključci NSRS.

Kada je riječ o presudi Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, Miličević je rekao da će RS uvijek birati svog člana Predsjedništva, ali smatra da je zakazivanje posebne sjednice Narodne skupštine po ovom pitanju skretanje pažnje javnosti sa drugih pitanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije