Završen sastanak u SDP-u, obratili se lideri opozicije iz RS

1
Radiosarajevo.ba
Završen sastanak u SDP-u, obratili se lideri opozicije iz RS
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Opozicija RS dolazi u SDP

Opozicione stranke iz Republike Srpske (SDS, PDP i Lista za pravdu i red - Nebojša Vukanović) stigle su danas u centralu SDP-a u Sarajevu na sastanak na kojem je bilo govora o izboru delegata u Klubu Srba Doma naroda Parlamenta BiH.

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović kazao je kako će sve biti jasnije u srijedu.

"Razgovori su bili korektni i korisni. Treba učiniti sve da Milorad Dodik ne dobije četvrtog delegata u Domu naroda BiH. Razgovarano je o smanjenju akcija, reformulisanju pravosuđa. Ova historijska šansa se ne smije propustiti. Siguran sam da se neće desiti da Dodik u svojim rukama dobije kontrolni paket za blokade. Izborna korupcija je nažalost opet pobijedila. Ovo nije pitanje prokletih fotelja i beneficija, već rješavanje problema naroda poštujući ustavnu strukturu BiH, kazao je Borenović.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Lideri opozicije iz Republike Srpske došli na sastanak u SDP

Lideri opozicije iz Republike Srpske došli na sastanak u SDP

Nebojša Vukanović obrušio se na međunarodnu zajednicu, tačnije OHR i visokog predstavnika Christiana Schmidta optužujući ih da su omogućili Dodiku brutalnu krađu izbora. 

"OHR je izvor zla. Drži nas u luđačkoj košulji jer im treba ovakva Bosna i Hercegovina, iz koje će svi pametni ljudi otići, a oni će ovdje skladištiti otpad", kazao je Vukanović. 

Podsjećamo, za srijedu je zakazana sjednica Narodne skupštine RS. Na tajnom glasanju bit će odlučeno kojih pet delegata će činiti Klub Srba u Domu naroda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije