Opljačkao prodavnicu u Trogiru, a kad je došla policija pokušao progutati novac

Radiosarajevo.ba
Opljačkao prodavnicu u Trogiru, a kad je došla policija pokušao progutati novac
Foto: Pixabay / Ilustracija

Pokušavajući od policije sakriti novac koji je opljačkao iz prodavnice u Trogiru, 30-godišnjak je novčanice pokušao progutati u čemu ga je zaustavila policija i uhapsila.

Splitsko-dalmatinska policija u ponedjeljak je izvijestila da je jučer dovršila kriminalističku istragu nad 30-godišnjakom zbog sumnje da je počinio razbojstvo i pokušaj tog krivičnog djela.

Sumnjiče ga da je u subotu, 1. augusta u popodnevnim satima ušao u prodavnicu s motorističkom kacigom na glavi, te uz prijetnju silom zatražio novac, a kada je u prodavnicu ušao kupac, pobjegao je na mopedu.

"Na isti je način nakon samo pet minuta ušao u drugu prodavnicu, zaprijetio zaposlenici tražeći novac, odgurnuo je i potom iz kase otuđio novac", kažu u policiji.

Operativnim radom, dodaju, došli su do informacije o mogućem počiniocu te su istoga nakon pet sati od izvršene pljačke pronašli i uhapsili na području Kaštela.

U policiji napominju da je osumnjičeni prilikom hapšenja pokušao progutati novčanice, za koje se pretpostavlja da potiču iz spomenutog razbojništva, a nakon istrage je predan pritvorskom nadzorniku, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije