Općina Konjic: Policajci otkrili nasad kanabisa, dobit će 10.000 KM stimulacije

4
Fena
Općina Konjic: Policajci otkrili nasad kanabisa, dobit će 10.000 KM stimulacije
FOTO: Fena / Načelnik općine Konjic Osman Ćatić razgovarao s Mirsadom Subašićem o stimulaciji za policajce

Načelnik općine Konjic Osman Ćatić posjetio je Policijsku upravu Konjic, gdje se sastao sa načelnikom PU Konjic Mirsadom Subašićem i policijskim službenicima koji su aktivno radili na rasvjetljavanju kaznenog djela, uzgoj i stavljanje u promet kanabisa.

S tim u vezi Općina Konjic ima namjeru policijske službenike Policijske uprave Konjic, koji su svojim radom na terenu došli do saznanja da se na području te općine provode protuzakonite radnje uzgoja i distribucije kanabisa, nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 10.000 KM, s ciljem stimulacije i podrške aktivnostima koje su rezultirale privođenjem počinitelja kaznenog djela, saopćeno je iz Općine Konjic.

U saopćenju se podsjeća da su službenici PS Konjic i službenici Odjeljenja krim policije PU Konjic 30. augusta ove godine, na temelju prikupljenih saznanja i sačinjenog plana, obavili pregled terena u mjestu Vrbići, općina Konjic, gdje je pronađena parcela na kojoj se nalazio nasad sa 14 stabljika kanabisa.

Tom prilikom uhapšen je S. Č. (1965) koji je doveden u vezu s navedenim djelom. Nad njim je urađena kriminalistička obrada, a policija je došla do saznanja o još jednom nasadu na kome je pronađeno 39 stabljika kanabisa.

Zatim je izvršen pretres stana S. Č. gdje je pronađena određena količina suhog kanabisa, sjemenke te biljke i jedan puškomitraljez.

Općina Konjic pozvala je sve građane da djeluju savjesno i odgovorno, te da sva korisna saznanja, koja će rezultirati rasvjetljavanju svih oblika kaznenih djela s posebnim akcentom na teška kaznena djela protiv života, zdravlja i imovine građana, prijave mjerodavnim institucijama (Kantonalno tužilaštvo HNK ili PU Konjic).

Ako prijava građana rezultira kaznenom odgovornošću prijavljenog, Općina Konjic će nagraditi te pojedince, a za što će se sredstva predvidjeti općinskim budžetom, dodaje se u saopćenju .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije