Opća bolnica pružila podršku kolegama u Ukrajini: Ovo je remake jednog horora

1
L. M.
Opća bolnica pružila podršku kolegama u Ukrajini: Ovo je remake jednog horora
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Opća bolnica Sarajevo pružila podršku kolegama u Ukrajini

Uposlenici Opće bolnice "Prim. Dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu iskazali su solidarnost s ukrajinskim narodom i medicinskim radnicima u zemlju na koju Ruska Federacija već sedmi dan vrši invaziju.

Podsjetili su na ratna dešavanja i opsadu Sarajeva u periodu 1992-1995.

"Podrška našim kolegama, svom medicinskom osoblju Ukrajine. Ovo je remake jednog horora. Mislim da su građani Sarajeva previše lijeni.

Samo da se sjetite da smo sve ovo prošli, ne sedam dana nego 1.000 i nešto dana. Je li problem izaći na ulicu? Sjećate li se kako je izgledala ova bolnica, a vidite kako sada izgleda", rekao je prim. dr. Nermin Marković.

Elma Vukotić, šefica anestezije je kazala da su tu da pokažu suosjećanje sa narodom Ukrajine i svim medicinskim radnicima.

"Mi to najbolje znamo i imamo najdužu opsadu grada u historiji ratova. Naš skromni doprinos je izaći ovdje.

Osim moralne podrške možemo ih podržati humanitarno ili medicinski. Oštro osuđujemo invaziju na jednu suverenu demokratsku zemlju", istakla je Vukotić.

Opća bolnica Sarajevo pružila podršku kolegama u Ukrajini - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Opća bolnica Sarajevo pružila podršku kolegama u Ukrajini

Behka Durak, predsjednik Sindikata ljekara Opće bolnice, navela je da ovo sve što se dešava sadam vraća nas u sve te ratne godine.

"Danas ovo nije politički skup, nego skup slobodnih građana i podrška slobodnim građanima svugdje u svijetu.

Ovo zlo zvano rat se dešavalo i prije Ukrajine, tako da naša volja je danas bila da pokažemo da u jednoj maloj zemlji koja je prošla agresiju poštuje ljudi koji znaju i cijene osnovno ljudsko pravo, a to je pravo na slobodu.

Iskreno se nadam da će u Ukrajini ovo puno manje trajati. Dajemo podršku našim kolegama. Stravično je bilo gledati slike bombardovanja onkološke klinike", naveo je Durak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije