Olujno nevrijeme i rekordno visoke temperature: Jugo obarao stabla u Bosni

1
Radiosarajevo.ba
Olujno nevrijeme i rekordno visoke temperature: Jugo obarao stabla u Bosni
Foto: FB / Nevrijeme kod Srebrenice

Kako su i najavili bh. meteorolozi zbog čega je i upaljen narandžasti meteoalarm, vjetar je prouzrokovao štete usljed jakih udara.

"Jugo je u jačanju, u višim krajevima uz olujne udare. U Selu Osmače kod Srebrenice ima oborenih stabala", navodi se na stranici BHMeteo.

Također, objavili su da su jutros u 7 sati u Banjoj Luci izmjerena 24 stepena.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

"Neka ostane zabilježeno. Banja Luka jutros u 7 sati mjeri 24°C. Pojedine lokacije imale su i tropsku noć (noć kada se temperature ne spuštaju ispod 20°C.). Danas u toku dana na sjeveru i sjeveroistoku BiH lokalno do 30°C. Nalazimo se na kraju oktobra...".

Zbog jakog vjetra južnog smjera za područje cijele Bosne i Hercegovine izdato je narandžasto upozorenje. Upozorenje ostaje na snazi do subote, 21. oktobra popodne. 

Upozorenje za padavine se odnosi samo na subotu, 21. oktobar.

"Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući. Češće pratite informacije o vremenskoj prognozi i upute nadležnih institucija", saopćeno je ranije iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

20.10. - 10:10 | Jugo je u jačanju, u višim krajevima uz olujne udare. U Selu Osmače kod Srebrenice ima oborenih stabala. Foto: Podrinjemedia

Posted by BHMETEO.ba on Friday, October 20, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije