Olujni vjetar je na odlasku, ali nam se vraća snijeg: Pročitajte kada stiže i gdje

Radiosarajevo.ba
Olujni vjetar je na odlasku, ali nam se vraća snijeg: Pročitajte kada stiže i gdje
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje pada kiša. U Hercegovini je registrovana grmljavina. 

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan Sedlo 4; Livno i Sokolac 7; Bijeljina i Bugojno 8; Jajce, Široki Brijeg i Zvornik 9; Brčko, Gradačac i Grude 10; Banja Luka, Bihać, Doboj, Mostar i Sanski Most 11; Neum i Sarajevo 12; Trebinje 14; Tuzla 15 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje prije podne će padati kiša. U drugoj polovini dana postepen prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jakih udara vjetra prije podne može biti u Hercegovini i istoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni. 

U Sarajevu prije podne oblačno sa kišom. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni. 

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana:

Ponedjeljak - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i sjevernim područjima Bosne sa kišom. U ostalim djelovima Bosne sa sunježicom i snijegom. U višim područjima slab snijeg. Do kraja dana, padavine će oslabiti i postupno prestati. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje između 4 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 stepeni.

Utorak - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u Bosni i sa slabim snijegom, a u Hercegovini može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje između 2 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu do 10 stepeni.

 Srijeda - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u sjevernim i centalnim područjima Bosne i sa slabim snijegom. U Hercegovini bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje između 2 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije