Oliver Varhelyi dolazi danas u Sarajevo. Evo koji je razlog

3
Radiosarajevo.ba
Oliver Varhelyi dolazi danas u Sarajevo. Evo koji je razlog
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Oliver Varhelyi i Borjana Krišto

Europski povjerenik za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi, dolazi u ponedjeljak, 3. juna, u Sarajevu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Oliver Varhelyi učestvovat će na Trećem Političkom forumu na visokom nivou o evropskim integracijama Bosne i Hercegovine, kojim će supredsjedavati predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto

Na forumu će učestovati zamjenici predsjedavajuće Vijeća ministara BiH, članovi Kolegija i predsjedavajući klubova zastupnika i delegata u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, premijeri entiteta te deset kantona u Federaciji BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Konačno kraj: Nakon 14 godina Julian Assange je slobodan čovjek

Konačno kraj: Nakon 14 godina Julian Assange je slobodan čovjek

Tokom trećeg foruma na visokom nivou dužnosnici vlasti na svim nivoima u BiH i Evropske komisije razgovarat će o provedbi aktivnosti, s posebnim naglaskom na ključne prioritete u procesu pridruživanja Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, a nakon odluke Evropskog vijeća o otvaranju pregovora s BiH.

Prethodna dva foruma održana su polovicom maja i početkom decembra 2023. godine u Sarajevu i Briselu.

Podsjetimo, čelnici država članica Europske unije 21. marta 2024. godine donijeli su u Bruxellesu odluku o otvaranju pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom i pozvali Europsku komisiju da pripremi pregovarački okvir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije