Oliver Varhelyi danas u Sarajevu na Političkom forumu na visokom nivou

3
Fena
Oliver Varhelyi danas u Sarajevu na Političkom forumu na visokom nivou
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Oliver Varhelyi

Komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi boravit će danas u Sarajevu, gdje će zajedno s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto dopredsjedavati Političkim forumom na visokom nivou.

Na forumu će sudjelovati članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predstavnici klubova oba doma PS BiH, premijeri entiteta, kantona u Federaciji BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

U preporuci za dodjelu kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini iz oktobra 2022. godine, Evropska komisija je navela spremnost za dalju podršku naporima Bosne i Hercegovine na njenom evropskom putu kroz uspostavu Političkog foruma na visokom nivou s ciljem praćenja provedbe koraka iz preporuke i izvještavanja o postignutom napretku na terenu.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Komisija će u okviru paketa proširenja za 2023. godinu ponovo izvijestiti o stanju provedbe 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u EU, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije