Oklopna vozila i topništvo: U Bihaću raspoređen Bugarski vod EUFOR-a

2
Radiosarajevo.ba
Oklopna vozila i topništvo: U Bihaću raspoređen Bugarski vod EUFOR-a
Foto: Facebook / Bugarski vod EUFOR-a u Bihaću

Bugarski vod je raspoređen u Bihaću gdje osigurava lokaciju za skladištenje oružja (sa oklopnim vozilima i topništvom) u blizini kasarne Oružanih snaga BiH 'Adil Bešić'.

Zapovjednik bugarske vojske rasporedio je pripadnike svoje jedinice i uz pomoć oficira OS BiH izvršio pregled naoružanja i opreme u skladištu.

Vježba EUFOR Quick Response 2023 prešla je u fazu raspoređivanja trupa.

Kinezi "Valter brani Sarajevo" pripisali Srbiji: 'Puls otpora ovog grada nije moguće ukrasti'

Kinezi "Valter brani Sarajevo" pripisali Srbiji: 'Puls otpora ovog grada nije moguće ukrasti'

Jedinica za komunikacijsko-informacioni sisteme raspoređena je na planinu Trebević i uspostavila VHF antenu kako bi osigurala pokrivenost sektora vježbe.

EUFOR je uvježbavao brzo raspoređivanje rezervnih snaga i njihovu integraciju u operacije Multinacionalnog bataljona raspoređujući tri manevarska elementa u njihove zone odgovornosti, mađarski vod u Tuzlu, bugarski u Bihać i turski u Čapljinu.

Bugarski vod je raspoređen u Bihaću gdje osigurava lokaciju za skladištenje oružja (sa oklopnim vozilima i topništvom) u...

Posted by European Force in Bosnia and Herzegovina on Wednesday, September 27, 2023

Rumunski vod, kao element za brzu intervenciju (QRF) za podršku manevarskim elementima raspoređenih širom BiH. Njihov primarni zadatak je bio da brzo reaguju na svaki ozbiljan incident i podrže druge jedinice u ispunjavanju misije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije