Transporteri EUFOR-a se parkirali kod stadiona Grbavica: Građani, bez panike u pitanju je vježba

2
A. S.
Transporteri EUFOR-a se parkirali kod stadiona Grbavica: Građani, bez panike u pitanju je vježba
Foto: Radiosarajevo.ba / Transporteri EUFOR-a se parkirali kod stadiona Grbavica

Građani Sarajeva na redakciju portala Radiosarajevo.ba poslali su snimak i nekoliko fotografija ispred stadiona Grbavica, gdje su snimili nekoliko transportera snaga Europske unije za Bosnu i Hercegovinu (EUFOR).

Pojedinci su nam panično napisali da se pribojavaju rata, jer nisu znali šta se dešava.

Nakon što smo ih informirali da je u pitanju godišnja vježba "EUFOR brzi odgovor 2023", a potvrdu naše informacije smo dobili i iz EUFOR-a.

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

Potresne vijesti: Adis Ahmetović otkrio da ima karcinom

"Da, naša ekipa je bila parkirana kod stadiona Grbavica, u okviru redovnih aktivnosti koji su u cijeloj Bosni i Hercegovini počeli sa godišnjom vježbnom od 11. septembra", dodali su iz EUFOR-a za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, godišnja vježba “EUFOR brzi odgovor 2023” (EUFOR Quick Response 2023) održat će se do 29. septembra širom Bosne i Hercegovine.

U vježbi sudjeluju vojnici iz 22 države učesnice misije EUFOR-a, koje će privremeno ojačati sastav EUFOR-a tako što će poslati rezervne snage koje su trenutno u pripravnosti u tim zemljama.

Svrha ove vježbe je pokazati spremnost EUFOR-a i potvrditi njegovu stalnu podršku u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije